Kunstgras leggen is niet moeilijk

Hieronder staan de stappen duidelijk uitgelegd om kunstgras zelf te leggen.

Stappenplan

  1. Verwijder eventueel het bestaande gazon, bestrating en/of beplanting in je tuin waar het gras moet komen.
  2. Graaf eventueel een laag grond af. Breng nu een zandbed van 5 tot 10 cm aan. Hiervoor gebruik je stratenmakers – of bestratingszand.
  3. Vervolgens water je het zandbed in, waarna je deze goed aantrilt. Daarna kun je het zandbed gaan uitvlakken. Deze stap is zeer belangrijk, aangezien het kunstgras zich naar de ondergrond vormt.
  4. Over het uitgevlakte zandbed leg je nu het stabilisatiedoek. Dit doek voorkomt dat er wortels en/of onkruid door het gazon groeien en er deuken in het kunstgras komen wanneer hier bijvoorbeeld op gesprongen wordt.
  5. Vervolgens kan het grastapijt worden uitgerold. Denk er hierbij aan dat je vanaf het terras gezien tegen de vleug inkijkt. Let er op dat eventuele plooien worden rechtgetrokken.
  6. Wanneer er met naden gelegd moet worden, denk er dan aan dat de vleug naar dezelfde richting wijst. Bij het leggen van naden sla je het kunstgras terug en snijdt van beide randen een strook van ongeveer 3 cm af ( tussen de draden ). Sla de randen terug en kijk of ze goed tegen elkaar liggen.
  7. Bij deze stap, sla je het kunstgras weer op en leg je de tape onder de naad. Vervolgens leg je het grastapijt terug en druk je het op de naad aan. Let op: voor een goede hechting van de tape het gazon een uurtje niet betreden.
  8. Met behulp van een stanleymes snij je eenvoudig langs de kanten het grastapijt op maat.
  9. Het grastapijt kun je met kunstgrashaken, rondom om de 50 cm, verankeren aan de ondergrond.
  10. Uw nieuwe gazon kun je eenvoudig opborstelen met een harde bezem. Zo komt de pool mooi rechtop te staan.